Lundbeck-aktionærer løfter på skuldrene af restrukturering

Det påvirker ikke Lundbecks aktiekurs, at selskabet omstrukturerer i Europa.
Ritzau Finans

Lundbecks aktionærer er øjensynligt uberørte over, at koncernen vil omstrukturere sine europæiske organisation og afskedige 600 medarbejdere. Aktien gav et enkelt pulsslag på nyheden, men ligger efter 20 minutter tilbage omkring nul.

Forud for nyheden lå Lundbeck-aktien omkring 121,1 kr., men dykkede øjeblikkeligt til 120,7 kr. Splitsekundet efter handledes aktien pænt oppe 122,3 kr. Efter lidt betænkningstid er aktien dog i 121,10 kr. igen - svarende til et fald på dagen på 0,25 pct.

Hensigten med den foreslåede omstrukturering er at bane vejen for en omstilling af Lundbecks europæiske produktportefølje, som omfatter flere mulige lanceringer i den nærmeste fremtid. Derudover vil Lundbeck forsøge at dæmpe det stigende pres fra sundhedsreformer, generisk konkurrence og usikkerheden omkring prisfastsættelse og tilskudsordninger i Europa, skriver selskabet

Forventningerne til EBIT og EBITDA i 2012 fastholdes - dog eksklusive de endnu usikre engangsomkostninger. EBITDA-forventningen ligger på mellem 3-3,5 mia. kr. og EBIT ventes at lande på mellem 2 og 2,5 mia. kr.

 Lundbeck skærer flere hundrede stillinger i Europa

 Lundbeck-fyringer rammer meget begrænset i Danmark 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også