MedWatch

Bavarian fastholder forventningerne

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic forventer fortsat et treciftret millionunderskud for 2012.

Foto: PR Bavarian

Biotekselskabet Bavarian Nordic venter fortsat at komme ud af 2012 med et underskud før skat i størrelsesordenen 200 mio. kr. og en omsætning på 850 mio. kr.

Det fremgår af regnskabet for første kvartal 2012. Kapitalberedskabet ventes uændret at være ca. 350 mio. kr. ved årets udgang.

Med et resultat før skat, der er 100 mio. kr. bedre end samme periode sidste år, kommer Bavarian Nordic ud af 1. kvartal 2012 i særdeles god gænge, fremgår det af en pressemeddelelse. Heri skriver selskabet, at resultatet er opnået gennem væsentlige produktionsforbedringer i fremstillingen af selskabets koppevaccine IMVAMUNE®, hvor et ”vedvarende arbejde med processer, rutiner og arbejdsgange nu er slået igennem i alle led.”

Meget tilfredse

”Vi er meget tilfredse med at kunne rapportere så solide resultater for vores division for infektionssygdomme, hvor produktionen af IMVAMUNE® forløber yderst tilfredsstillende. Vores målsætning om at forbedre lønsomheden er slået igennem i årets første kvartal, og vi har i år til dato leveret 2,6 millioner doser IMVAMUNE® til USA – med brug af færre ressourcer,” siger administrerende direktør i Bavarian Nordic, Anders Hedegaard i meddelelsen.

Bavarian Nordic har netop udvidet kontrakten med de amerikanske myndigheder om udviklingen af IMVAMUNE® med 32 mio. dollars til i alt 544 mio. dollars. Beløbet skal væsentligst dække omkostninger ved de kommende fase 3 forsøg med vaccinen, skriver ledelsen.

Desuden har selskabet i første kvartal indsendt registreringsansøgning for koppevaccinen til de europæiske sundhedsmyndigheder, og det kan betyde en godkendelse af vaccinen i Europa i 2013.

Rekrutterer til cancer

Selskabets anden division, cancervaccinedivisionen, arbejder planmæssigt med åbning af nye kliniske centre til fase 3 forsøget med prostatacancervaccinen PROSTVAC®, og rekrutteringen af patienter forløber som ventet.

Kraftig medvind til Bavarian Nordic-vaccine fra topforskere 

Bavarian-konkurrent løftet efter godt første kvartal

Asger Aamund lufter milliarddrømme 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier