MedWatch

Bavarian-konkurrent løftet efter godt første kvartal

Dendreon, der har en vaccine mod prostatacancer på markedet, leverede et mindre underskud end ventet. Netop prostatacancervaccinen kan tilskrives en stor del af æren for det bedre resultat.

Det amerikanske biotekselskab Dendreon, der beskæftiger sig med immunterapi, er mandag aften kommet med regnskab for første kvartal, hvor omsætningen var som ventet, mens underskuddet blev mindre end ventet. Regnskabet er interessant for danske Bavarian Nordic, fordi Dendreon har prostatacancervaccinen Provenge på det amerikanske marked.

Bavarian Nordic har sin vaccine mod prostatacancer, Prostvac, i udviklingsfase III.

Omsætningen for Dendreon blev i første kvartal på 82,1 mio. dollar, hvilket var nogenlunde på linje med analytikernes forventninger. Til gengæld bød bundlinjen på et mindre minus, end det var ventet, med et underskud på 59 cent per aktie mod ventet minus 63,6 cent. Det bedre end ventede resultat tilskrives blandt andet en god indtjening på Provenge.

Dendreon skriver desuden i regnskabet, at selskabet forventer yderligere stigning i efterspørgslen af Provenge i de kommende kvartaler.

Dendreon-aktien steg oven på regnskabet med 3,2 pct. i det amerikanske eftermarked.

 Asger Aamund lufter milliarddrømme 

 Ny opdagelse kan føre til anderledes vaccinetyper 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier