MedWatch

Bavarian-konkurrent løftet efter godt første kvartal

Dendreon, der har en vaccine mod prostatacancer på markedet, leverede et mindre underskud end ventet. Netop prostatacancervaccinen kan tilskrives en stor del af æren for det bedre resultat.

Det amerikanske biotekselskab Dendreon, der beskæftiger sig med immunterapi, er mandag aften kommet med regnskab for første kvartal, hvor omsætningen var som ventet, mens underskuddet blev mindre end ventet. Regnskabet er interessant for danske Bavarian Nordic, fordi Dendreon har prostatacancervaccinen Provenge på det amerikanske marked.

Bavarian Nordic har sin vaccine mod prostatacancer, Prostvac, i udviklingsfase III.

Omsætningen for Dendreon blev i første kvartal på 82,1 mio. dollar, hvilket var nogenlunde på linje med analytikernes forventninger. Til gengæld bød bundlinjen på et mindre minus, end det var ventet, med et underskud på 59 cent per aktie mod ventet minus 63,6 cent. Det bedre end ventede resultat tilskrives blandt andet en god indtjening på Provenge.

Dendreon skriver desuden i regnskabet, at selskabet forventer yderligere stigning i efterspørgslen af Provenge i de kommende kvartaler.

Dendreon-aktien steg oven på regnskabet med 3,2 pct. i det amerikanske eftermarked.

 Asger Aamund lufter milliarddrømme 

 Ny opdagelse kan føre til anderledes vaccinetyper 

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier