MedWatch

Det gik du glip af på MedWatch i påsken

Fik du læst historien om den tidligere Lundbeck-direktør Erik Sprunk-Jansens seneste helsekosteventyr? Eller den om direktøren for kosttilskudsfirmaet Mezinas skarpe kritik af Rigshospitalet? Eller hvad med historien om, hvordan den farlige E. coli-bakterie kan bruges til at producere billigere medicin?

Foto: MedWatch

Kosttilskudsfirma retter voldsom kritik mod Rigshospitalet

Firmaet Mezinas direktør har fået nok og skyder med skarpt mod overlæge Christian Gluud på Rigshospitalet. Overlægens respons er bl.a. at foreslå kosttilskud på recept.

Læs artikel

Tidligere Lundbeck-direktør kaster sig ud i helsekost på ny

Erik Sprunk-Jansen prøvede efter sin tid som topchef i Lundbeck kræfter med et helsekosteventyr. Eventyret kostede ham dog utallige millioner og et konkursramt selskab. Nu er strategien lagt om.

Læs artikel

Ambitiøst medico-firma ramte loftet

Danske SPZ Lab, der leverer diagnostiske test til fertilitetsklinikker, har måttet indse, at den guldgrube, man troede, man havde fundet for et par år siden, slet ikke kan levere de ønskede resultater.

Læs artikel

Venturedirektør: Biotek-iværksættere skal tænke mere kommercielt

Danske forsker-iværksættere inden for biotek skal snuppe en fritime fra laboratoriet og ud og skabe nye kontakter i erhvervskredse. Eller hente folk ind, der forstår den del af forretningen, mener venturechef.

Læs artikel

Industrien: Omlægning af medicintilskud rammer de svage

Lægemiddelindustrien går til angreb på myndigheders omlægning af medicintilskud. Samtidig kritiserer specialkonsulent indirekte de praktiserende læger, der ikke sikrer optimal behandling til de svage – fordi de ikke får penge for det.

Læs artikel

Farlig bakterie kan producere billigere medicin

Forskere har fundet en måde at anvende den ellers yderst skadelige E. coli-bakterie til at lave billigere medicin på kortere tid.

Læs artikel

”Jeg er ikke bange”

Det ligger ikke til apotekeren fra Uldum, 62-årige Danji Bhanderi, at slå i bakgear. Der gemmer sig en filantrop i ham, og kampen mod apotekerkæden A-Apoteket er en ren principsag, siger han.

Læs artikel

Privat rehab-selskab vil ændre markedsdialog

Danske Zealand Care er midt i et forsøgsprojekt, der blandt andet gerne skulle ændre både de private og det offentliges tilgang til det velfærdsteknologiske aspekt af omsorgsplejen.

Læs artikel

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier