MedWatch

Gilead fuldender rullende ansøgning for coronamidlet Veklury i USA

Siden april har har Gilead løbende afleveret data lægemiddelkandidaten remdesivir – der siden har fået navnet Veklury – til de amerikanske myndigheder, men nu er ansøgningensprocessen formelt afsluttet, og kun myndighedens vurdering udestår.

Remdesivir - her i en variant produceret af Eva Pharma - skal nu vurderes af FDA i USA. Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske Gilead kan sætte et forløbigt punktum i bestræbelserne på at opnå en regulær godkendelse i USA til lægemidlet Veklury (remdesivir).

I en børsmeddelelse fortæller biotekselskabet således, at det har afsluttet den rullende ansøgning, der blev indledt i april, da den amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA nu har modtaget samtlige data, der ifølge selskabet bakker op om lægemidlet som en behandlingsmulighed til covid-19.

Lægemidlet har ganske vist været anvendt på amerikanske hospitaler siden maj, hvor FDA udstedte en midlertidig godkendelse til nødbrug af lægemidler, der i kliniske studier har vist sig at kunne forkorte indlæggelsestiden for patienter, der har udviklet alvorlig sygdom som følge af smitte med coronavirus.

Veklury er tidligere blevet godkendt i blandt andet EU og Japan.

Pfizer skal producere remdesivir for Gilead

Gilead: Til september kan vi levere coronamedicin til alle

Gilead vil producere corona-medicin i år - men kursen falder

EU køber corona-medicin for en halv milliard kroner

EU kæmper for at lande forhåndsaftaler om coronavacciner

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier