MedWatch

Gilead fuldender rullende ansøgning for coronamidlet Veklury i USA

Siden april har har Gilead løbende afleveret data lægemiddelkandidaten remdesivir – der siden har fået navnet Veklury – til de amerikanske myndigheder, men nu er ansøgningensprocessen formelt afsluttet, og kun myndighedens vurdering udestår.

Remdesivir - her i en variant produceret af Eva Pharma - skal nu vurderes af FDA i USA. | Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske Gilead kan sætte et forløbigt punktum i bestræbelserne på at opnå en regulær godkendelse i USA til lægemidlet Veklury (remdesivir).

I en børsmeddelelse fortæller biotekselskabet således, at det har afsluttet den rullende ansøgning, der blev indledt i april, da den amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA nu har modtaget samtlige data, der ifølge selskabet bakker op om lægemidlet som en behandlingsmulighed til covid-19.

Lægemidlet har ganske vist været anvendt på amerikanske hospitaler siden maj, hvor FDA udstedte en midlertidig godkendelse til nødbrug af lægemidler, der i kliniske studier har vist sig at kunne forkorte indlæggelsestiden for patienter, der har udviklet alvorlig sygdom som følge af smitte med coronavirus.

Veklury er tidligere blevet godkendt i blandt andet EU og Japan.

Pfizer skal producere remdesivir for Gilead Gilead: Til september kan vi levere coronamedicin til alle Gilead vil producere corona-medicin i år - men kursen falder EU køber corona-medicin for en halv milliard kroner EU kæmper for at lande forhåndsaftaler om coronavacciner 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier