MedWatch

Ny Lundbeck-direktørs seneste to virksomheder er gået nedenom og hjem

Deborah Dunsire, der fra september skal styre Lundbeck, var i 2016 direktør for et CNS-selskab, der måtte lukke og slukke, og nu er hendes seneste selskab Xtuit Pharmaceuticals også lukket ned.

Deborah Dunsire, ny adm. direktør i Lundbeck, har ikke haft heldet med sig i sine seneste ledelsesstillinger. | Foto: Lundbeck

Når sydafrikanske Deborah Dunsire fra 1. september bliver ny adm. direktør i det danske medicinalselskab Lundbeck, kommer hun til Valby fra en stilling som adm. direktør for det mindre biotekselskab Xtuit Pharmaceuticals i delstaten Massachusetts, USA.

Og selvom det ikke officielt er meldt ud, om hun allerede er stoppet i den stilling, så er det nok begrænset, hvor meget der bliver at rive i der de næste par måneder.

Ifølge det amerikanske branchemedie Endpoints News er biotekselskabet nemlig lukket og slukket.

Endpoints News skriver, at de fleste af selskabets øverste ansatte er rykket videre, at hjemmesiden er ude af drift og at der heller ikke er andre synlige tegn på aktivitet. Alan Crane fra investeringsselskabet Polaris Partners, der har spyttet penge i Xtuit, bekræfter over for mediet, at selskabets dage er talte.

Anden gang i træk

Dermed er den kommende Lundbeck-topchefs to seneste projekter gået nedenom og hjem, da selskabet Forum Pharmaceuticals led en lignende skæbne i 2016.

Det skete efter selskabet havde fejlet flere senfasestudier inden for behandling af Alzheimers sygdom og skizofreni - to af de sygdomsområder, som Lundbeck netop satser på.

Ifølge Deborah Dunsire lukkede selskabet, fordi den privatinvestor, som ejede det, havde mistet troen på projektet efter de kliniske tilbageslag og i stedet besluttede sig for at udlicensere aktiverne og lukke selskabet.

Jobbet som adm. direktør for Forum er Deborah Dunsires eneste lederstilling inden for det neurologiske område indtil videre, men hun sagde dog til MedWartch i kølvandet på sin udnævnelse hos Lundbeck:

"I starten af min karriere, da jeg arbejdede for Sandoz, arbejdede jeg også med clozapin, som er et af de vigtigste lægemidler mod skizofreni. Men det er rigtigt, at størstedelen af min tid har været brugt i onkologi."

Solgte selskab for tocifret milliardbeløb

Hendes største succes har været som adm. direktør for biotekselskabet Millennium, der blev solgt til japanske Takeda i 2008 for 8,8 mia. dollars, eller godt 56 mia. kr. ved nuværende valutakurser, efter Deborah Dunsire siden 2005 havde styret selskabet og sikret en solid vækst i salget af knoglemarvskræftmidlet Velcade.

Hun fortsatte efter opkøbet som chef for Millennium, der nu er et datterselskab til Takeda, i yderligere fem år og sad også i Takedas bestyrelse de sidste tre år af den periode.

Herudover har hun siddet i bestyrelsen i selskabet Allergan fra 2006 til 2014 og blandt andet været med til at afværge et forsøg på en fjendtlig overtagelse fra rivalen Valeant.

Ny Lundbeck-boss var langt fra førstevalget 

Lundbecks nye leder sparede mælk til kaffen væk: "Det var en dårlig beslutning" 

Ny Lundbeck-topchef skal sikre langsigtet vækst med et halvt øje på omkostninger 

Lundbeck giver ny boss 25 mio om året og hjælp til skatten 

Analytikere: Lundbeck-topchef er et "spændende" valg 

Branchefolk og ekspert: Positivt med en kvinde som topchef i Lundbeck 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier