MedWatch

Lundbeck giver ny boss 25 mio om året og hjælp til skatten

Sydafrikanske Deborah Dunsire vil få en årsløn på 25 mio. kr., når hun skal stå i spidsen for Lundbeck fra september. Samtidig dækker selskabet en del af det skattesmæk, den nye topchef vil få ved at flytte til Danmark.

Lars Rasmussen og resten af bestyrelsen i Lundbeck har givet en årlig lønpakke på 25 mio. kr. til selskabets nye topchef Deborah Dunsire, som også får dækket en del af sin formueskat. | Foto: Niels Hougaard

Lundbecks nye adm. direktør, Deborah Dunsire, vil starte i det danske medicinalselskab med en årlig lønpakke på 25 mio. kr. Det siger selskabets bestyrelsesformand, Lars Rasmussen, til Berlingske Business.

"Det er en lønpakke, som er relativt markedskonform. Vi har en total pakke på cirka 25 millioner kroner, så det er selvfølgelig godt betalt, men det er ikke sådan, at det på nogen måde stikker fuldstændig ud i en dansk sammenhæng. Hvis du vil have topkvalificerede kandidater, så skal du også betale det, de koster," siger Lars Rasmussen til erhvervsmediet.

Lundbeck får dog omkostninger ud over de 25 mio. kr. årligt, da man er gået med til at betale en del af den højere kapitalafkastskat, Deborah Dunsire vil få ved at flytte til Danmark.

I Danmark betaler man 40 pct. skat på sin formue, mens det i USA, hvor den nye topchef bor på nuværende tidspunkt, kun er 20 pct. Det skattesmæk er Lundbeck gået med til at dække. Ifølge Lars Rasmussen er der et loft over, hvor stort et skattebeløb, man vil dække. Men han vil overfor Berlingske Business ikke sætte tal på.

Lundbeck har fundet sin nye topchef 

Analytiker: Ny Lundbeck-topchef er et "spændende" valg 

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier