MedWatch

Branchefolk og ekspert: Positivt med en kvinde som topchef i Lundbeck

Lundbeck sender et stærkt signal med valget af en kvinde til posten som selskabets nye adm. direktør. Flere forbilleder som hende kan bidrage til at rette op på den ellers kønsmæssige skævvridning, der hersker i toppen af dansk life science, mener ekspert og fagfolk. Køn må dog aldrig vinde på bekostning af kompetencer, lyder det fra erfaren biotekkvinde.

Det vækker begejstring, at Lundbeck har valgt en kvinde, Deborah Dunsire, som selskabets nye adm. direktør. | Foto: Lundbeck/PR

Antallet af kvinder, der dagligt betræder ledelsesgangene og sidder i bestyrelserne i de børsnoterede danske medicinal- og biotekselskaber, er lidet imponerende, hvis man hører til dem, der taler for mangfoldighed i de øverste ledelseslag.

Det har blandt andre MedWatch dokumenteret i en undersøgelse fra november sidste år, hvor det kom frem, at blot 19 ud 131 direktionsmedlemmer blandt de 30 børsnoterede danske life science-selskaber er kvinder, svarende til beskedne 15 pct. Kun marginalt bedre står det til på bestyrelsesniveau, hvor 22 pct. er kvinder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier