MedWatch

Medicogiant frygter Google

Verdens største medicoselskab Medtronic mener, at den største trussel til selskabets markedsdominans vil komme fra teknologigiganten Google i den nærmeste fremtid.

Den amerikanske storkoncern Medtronic er verdens største aktør udelukkende med fokus på medicomarkedet. En række rivaler står dog på spring for at kapre markedsandele på det lukrative marked, mens spørger man selskabets direktør for medicinsk teknologi, kommer den største trussel til selskabets dominans fra en noget uventet kant.

”Vores ærkerival om 20 år vil ikke være Boston Scientific eller St. Jude Medical eller Covidien eller HeartWare. Det vil være Google. Det er jeg helt sikker på,” udtaler Dr. Stephen Oesterle, vice president, medicine & technology, ifølge mediet massdevice.com.

Selvom Medtronic indtager førstepladsen på markedet for medicinsk udstyr og bruger store summer på forskning og udvikling, så kan koncernen langt fra hamle op med teknologigiganten.

”Vi bruger 1,5 mia. dollar på forskning og udvikling i Medtronic – og størstedelen af dem på udvikling. Google bruger 8 mia. dollar om året på forskning og udvikling, og, så vidt jeg kan se, bruger de størstedelen af dem på forskning,” tilføjer direktøren.

Google har på det seneste bevæget sig ind på flere dele af sundhedsområdet, bl.a. gennem oprettelsen af biotekselskabet Calico, der har som erklæret mål at forlænge menneskers liv, samt med de meget omtalte smart glasses, der meget vel kan blive standardudstyr på hospitaler og sygehuse verden over indenfor en overskuelig årrække.

 Google søsætter biotekselskab

 Intelligent kontaktlinse på vej fra Google

 Google kan revolutionere life science

 Philips tvivler på Google

 THX-opfinder skal skabe medicinsk udstyr for Apple

 Kan blodtransfusioner holde os unge?

Læs artiklen fra massdevice.com her.

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier