MedWatch

THX-opfinder skal skabe medicinsk udstyr for Apple

Apple er godt i gang med at brede forretningen ud, og nu vil teknologigiganten også bevæge sig ind på markedet for medicinsk udstyr – med lidt hjælp fra opfinderen af lydformatet THX.

Teknologigiganten Apple oplever et dalende salg af sine populære iPhones og iPads, og derfor har man gennem de seneste 18 måneder undersøgt en række muligheder for at udvide forretningsgrundlaget. Det skriver den amerikanske avis San Francisco Chronicle.

Der har længe floreret rygter om, at Apple var på trapperne med et såkaldt SmartWatch - naturligvis kaldet iWatch - og i løbet af 2013 var der også vedvarende rygter om, at selskabet ville opkøbe den fremstormende virksomhed Tesla, som fremstiller elektriske biler - og nu er Apple tilsyneladende også på vej ind på markedet for medicinsk udstyr.

 Apple lurer på opkøb af Tesla Motors 

Teknologikæmpen er således ved at udvikle sensor-teknologi, som skal føre til medicinsk udstyr, der kan forudsige hjerteanfald, skriver avisen.

Arbejdet ledes af den anerkendte lydingeniør Tomlinson Holman, som kan bryste sig af at have opfundet de populære lydformater THX og 10.2 Surround Sound. Formålet er at kunne forudse hjerteanfald ved at studere lyden af blodet, der løber gennem blodårerne – nærmere bestemt den ”lydturbulens”, som opstår, når blodet strømmer igennem en forkalket blodåre.

Tomlinson Holman blev hyret af Apple i 2011, hvor han kom fra en stilling som corporate technical director hos Lucasfilm, og det var altså her, at han opfandt THX-teknologien. Der er ikke sluppet mange detaljer ud om lydekspertens jobbeskrivelse hos Apple, og hidtil har man troet, at han var hentet ind for at forbedre lydkvaliteten på MacBooks og iPhones.

Men nu tyder det nærmere på, at han skal hjælpe virksomheden i dens indtog på markedet for medicinsk udstyr, mener avisen at vide.

 Google kan revolutionere life science 

Læs artiklen fra San Francisco Chronicle her.

Mere fra MedWatch

Biontech-direktører: Derfor måtte Afrika vente på coronavacciner

Tyske Biontech vil bruge de mange corona-milliarder på at hjælpe lande i Afrika med at komme både coronavirus, malaria og turberkulose til livs, men alligevel stod kontinentet langt nede i køen, da de første coronavacciner skulle distribueres. MedWatch har spurgt hvorfor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier