MedWatch

Google søsætter biotekselskab

Internetgiganten Google bevæger sig nu ind på biotekområdet med lanceringen af et nyt selskab. Målet er klart, men yderst ambitiøst – at forlænge menneskers liv.

Siden Google blev lanceret før årtusindeskiftet, har det vokset sig til at være meget mere end blot en internet-søgemaskine. Og teknik-mastodonten, der efterhånden har spredt forretningsgrundlaget til en lang række teknologiske sidegeschæfter, vender nu også blikket mod biotekindustrien. Det skriver den amerikanske avis L.A. Times.

Og ambitionerne og armbevægelserne er ligeså store, som man vel nok kunne forvente det. Det nye selskab ved navn California Life Corporation – eller blot Calico – har nemlig som erklæret mål at modvirke menneskers aldring og forlænge selve livet, skriver avisen. Præcis hvordan det mål skal opnås, melder historien dog ikke noget om.

I det hele taget holder Google kortene tæt på kroppen i forhold til det nye biotekselskab – nogle få detaljer er dog sluppet ud.

Google bliver storinvestor i det nye selskab, som skal ledes af Arthur Levinson, der er bestyrelsesformand i Apple og Genentech, hvor han tidligere fungerede som adm. direktør, samt bestyrelsesmedlem i Google.

Udbredt skepsis

Analytikere som avisen har talt med er dog noget skeptiske omkring det nye selskab og dets ambitiøse målsætning, men omvendt peges der på, at Googles ukonventionelle tilgang til nye områder godt kan ende med at give bonus.

Google har tidligere forsøgt at brede sig ud til life science-området med tiltaget Google Health, hvor patienter kunne lagre deres journaler online. Men det var ikke nogen udbredt succes, og tiltaget blev lukket ned igen efter blot tre år, skriver avisen.

Læs hele historien fra L.A. Times her.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier