MedWatch

Hep C-medicin på vej mod milliardmarked

Et nyt lægemiddel fra Gilead Sciences til behandling af hepatitis C kan være på vej mod markedet, efter FDA giver det pæne ord med på vejen i en intern gennemgang af de kliniske data for medicinen. Analytikere spår topsalspotentiale på adskillige milliarder.

Foto: Colourbox

De amerikanske medicinmyndigheder FDA er yderst begejstrede for Gilead Sciences’ nye lægemiddel sofosbuvir, som kan blive den første rent orale behandling af to udbredte genotyper af hepatitis C-virus. Det er ifølge FierceBiotech den overordnede konklusion i en gennemgang af de kliniske data for medicinen forud for et panelmøde fredag.

I går afslørede myndighederne resultaterne af en gennemgang af data for et andet hepatitis C-lægemiddel, Simeprevir, som er udviklet af Janssen Pharmaceuticals og svenske Medivir. Det lægemiddel står ligeledes til at blive evalueret af et ekspertpanel i denne uge.

Her var melding, at midlet var overvejende sikkert, men at det var mindre effektivt i visse patienter.

 Hepatitis-medicin får internt FDA-ok med hage 

På vej mod milliardmarked

Men hvor myndighedernes begejstring var noget afdæmpet i forhold til Simeprevir, så er den til at tage og føle på i forbindelse med sofosbuvir. FDA mener at medicinen i kombination med standardbehandlingen ribavirin kan medføre hurtigere og mere effektiv behandling end nuværende produkter på markedet.

Samtidig kan det vise sig at være et glimrende alternativ for de mange patienter, som ikke kan tåle behandling med interferon. Dermed kan midlet meget vel være godkendt og på markedet i den nærmeste fremtid, skriver FierceBiotech.

Gilead Sciences betalte i November 2011 hele 11 mia. dollar for rettighederne til sofosbuvir. Men da analytikere har estimeret, at midlet kan nå et årligt salg på mere end 5 mia. dollar, kan de penge snart være tjent ind igen.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

Har du fingeren på pulsen?

MedWatch præsenterer fredag den 15. november Medwatch Brancheanalysen 2013 på et morgenmøde i København. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier