MedWatch

Hepatitis-medicin får internt FDA-ok med hage

En intern bedømmelse fra FDA peger på, at et nyt hepatitis-middel fra Johnson & Johnson-selskabet Janssen og svenske Medivir er overvejende sikkert. Men der er dog en enkelt hage.

Foto: Colourbox

De amerikanske medicinmyndigheder FDA har gennemgået kliniske data for det nye hepatitis C-lægemiddel Simeprevir, som er udviklet af det svenske selskab Medivir og amerikanske Janssen Pharmaceuticals, der er ejet af koncernen Johnson & Johnson.

Myndighederne vurderer i en rapport, at medicinen er overvejende sikker, men hæfter sig dog ved, at den kan være mindre effektiv i visse patienter. Det fremgår af en artikel fra Bloomberg.

Det drejer sig om de patienter, der bærer på en speciel genmutation kaldet Q80K polymorphism. Patienter bør derfor undersøges for denne genmutation inden brug og de, som bærer mutationen, bør slet ikke benytte Simprevir, mener myndighederne.

Johnson & Johnson har ifølge mediet ikke har haft nogen indvendinger mod FDA-rapporten, som kommer dagen inden, at et ekspertpanel skal mødes for at diskutere medicinen. Ekspertpanelet skal også kigge nærmere på en anden hepatitis C-behandling, sofosbuvir fra Gilead Sciences.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier