MedWatch

Giganter i hepatitishandel

Johnson & Johnson-ejede Janssen Pharmaceuticals har opkøbt et eksperimentelt lægemiddel til behandling af hepatitis C fra konkurrenten GlaxoSmithKline.

Foto: Colourbox

Janssen Pharmaceuticals har opkøbt en lægemiddelkandidat til behandling af leversygdommen hepatitis C fra medicinalkæmpen GlaxoSmithKline. Det oplyser Janssens moderselskab Johnson & Johnson i en pressemeddelelse.

Lægemidlet med navnet GSK2336805 er en såkaldt NS5A-hæmmer, som undersøges i fase 2 af klinisk udvikling til behandling af hepatitis C. Janssen planlægger nu at undersøge kandidaten i fase 2-forsøg i kombination med to andre lægemidler, simeprevir og TMC647055, uden brug af standardmedicinen på området, interferon. Simeprevir er udviklet i samarbejde med det svenske selskab Medivir.

”Vi er begejstrede for at kunne føje GSK2336805 til vores nuværende portefølje af direkte virkende antiviraler (DAAs). Denne tilføjelse vil udvide vores kliniske udviklingsprogram, i takt med at vi fortsat søger efter nye eksperimentelle interferon-frie behandlingskombinationer i kampen mod hepatitis C virus,” udtaler Gaston Picchio, som står i spidsen for Janssens hepatitis-forskning.

Aftalen mellem de to giganter betyder, at Janssen får de fulde rettigheder til at udvikle og kommercialisere lægemiddelkandidaten, og så i kombination med andre lægemidler. De økonomiske detaljer fra aftalen er ikke oplyst.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier