MedWatch

Giganter i hepatitishandel

Johnson & Johnson-ejede Janssen Pharmaceuticals har opkøbt et eksperimentelt lægemiddel til behandling af hepatitis C fra konkurrenten GlaxoSmithKline.

Foto: Colourbox

Janssen Pharmaceuticals har opkøbt en lægemiddelkandidat til behandling af leversygdommen hepatitis C fra medicinalkæmpen GlaxoSmithKline. Det oplyser Janssens moderselskab Johnson & Johnson i en pressemeddelelse.

Lægemidlet med navnet GSK2336805 er en såkaldt NS5A-hæmmer, som undersøges i fase 2 af klinisk udvikling til behandling af hepatitis C. Janssen planlægger nu at undersøge kandidaten i fase 2-forsøg i kombination med to andre lægemidler, simeprevir og TMC647055, uden brug af standardmedicinen på området, interferon. Simeprevir er udviklet i samarbejde med det svenske selskab Medivir.

”Vi er begejstrede for at kunne føje GSK2336805 til vores nuværende portefølje af direkte virkende antiviraler (DAAs). Denne tilføjelse vil udvide vores kliniske udviklingsprogram, i takt med at vi fortsat søger efter nye eksperimentelle interferon-frie behandlingskombinationer i kampen mod hepatitis C virus,” udtaler Gaston Picchio, som står i spidsen for Janssens hepatitis-forskning.

Aftalen mellem de to giganter betyder, at Janssen får de fulde rettigheder til at udvikle og kommercialisere lægemiddelkandidaten, og så i kombination med andre lægemidler. De økonomiske detaljer fra aftalen er ikke oplyst.

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier