MedWatch

Medivir dropper hepatitis-medicin

Det svenske medicinalselskab Medivir har besluttet at sløjfe den videre udvikling af et lægemiddel til behandling af hepatitis B.

Maris Hartmanis, adm. direktør for Medivir | Foto: Medivir/ PR

Svenske Medivir AB vil ikke fortsætte den kliniske udvikling af lægemiddelskandidaten MIV-210, som man udviklede i samarbejde med sydkoreanske Daewoong Pharmaceutical Co. Det oplyserne svenskerne i en pressemeddelelse.

Lægemidlet, som er til behandling af leversygdommen hepatitis B "er, ligesom andre lægemidler af denne type, ikke i stand til at fjerne HBV fuldstændigt", hedder det i meddelelsen.

Selskabet forklarer, at generiske midler efterhånden er blevet standardbehandlingen på området, og at ny medicin derfor skal tilbyde en mærkbart bedre behandling - og det kunne Medivirs kandidat altså ikke leve op til.

”Vi har set på MIV-210s egenskaber og hvad de kan tilføre behandlingen af patienter med hepatitis B-virus. Sammen med vores partner Daewoong har vi herefter besluttet at afbryde vores forskningsprojekt med MIV-210,” forklarer Maris Hartmanis, som er adm. direktør i Medivir i pressemeddelelsen.

I henhold til en samarbejdsaftale mellem de to selskaber har Daewoong stået for al F&U-arbejde på projektet, oplyser Medivir.

Mere fra MedWatch

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier