MedWatch

Medivir dropper hepatitis-medicin

Det svenske medicinalselskab Medivir har besluttet at sløjfe den videre udvikling af et lægemiddel til behandling af hepatitis B.

Maris Hartmanis, adm. direktør for Medivir | Foto: Medivir/ PR

Svenske Medivir AB vil ikke fortsætte den kliniske udvikling af lægemiddelskandidaten MIV-210, som man udviklede i samarbejde med sydkoreanske Daewoong Pharmaceutical Co. Det oplyserne svenskerne i en pressemeddelelse.

Lægemidlet, som er til behandling af leversygdommen hepatitis B "er, ligesom andre lægemidler af denne type, ikke i stand til at fjerne HBV fuldstændigt", hedder det i meddelelsen.

Selskabet forklarer, at generiske midler efterhånden er blevet standardbehandlingen på området, og at ny medicin derfor skal tilbyde en mærkbart bedre behandling - og det kunne Medivirs kandidat altså ikke leve op til.

”Vi har set på MIV-210s egenskaber og hvad de kan tilføre behandlingen af patienter med hepatitis B-virus. Sammen med vores partner Daewoong har vi herefter besluttet at afbryde vores forskningsprojekt med MIV-210,” forklarer Maris Hartmanis, som er adm. direktør i Medivir i pressemeddelelsen.

I henhold til en samarbejdsaftale mellem de to selskaber har Daewoong stået for al F&U-arbejde på projektet, oplyser Medivir.

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier