Elan sætter sig selv til salg

Den irske medicinalvirksomhed Elan, som gennem længere tid har været et opkøbsmål for Royalty Pharma, indleder nu en formel salgsproces. Man opfordrer dog stadig sine aktionærer til at afvise det seneste bud fra Royalty Pharma.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den efterhånden episke opkøbssaga mellem Elan Pharmaceuticals og Royalty Pharma tager nu endnu en drejning. Det fremgår af en artikel fra Bloomberg. Således har den irske medicinalkoncern nu sat sig selv på markedet og indledt en formel salgsproces.

Beslutningen er truffet ”i lyset af de interessetilkendegivelser man har modtaget til dato”, oplyser selskabet i en meddelelse, hvori det også fremgår, at man råder sine aktionærer til at sige nej til det seneste tilbud fra Royalty Pharma.

Elans aktionærer har frem til i dag (mandag) kunnet stemme for eller imod fire handler, som selskabets ledelse har indgået for nyligt. Tilbuddet fra Royalty Pharma står kun ved magt, hvis alle de fire handler bliver nedstemt af aktionærerne.

Gigant sælger sin andel

Elan siger, at Royalty Pharma er velkomne til at deltage i salgsprocessen, mens Royalty selv udtrykker bekymringer over, om processen nu også bliver fair og realistisk.

Samtidig har den amerikanske life science koncern Johnson & Johnson nu solgt hele sin aktieandel i det irske selskab. Det skriver den irske avis The Independent i forbindelse med nyheden.

J&J solgte 82 millioner aktier tilbage til Elan i april i år, og nu har man altså solgt de resterende 25,4 millioner aktier for 332,5 mio. dollar. Det amerikanske selskab oplyser dog, at salget af aktierne ikke har noget med Royalty Pharmas opkøbstilbud at gøre.

Irsk medicinalselskab afviser forhøjet bud

Domstole blokerer Royalty Pharmas Elan-opkøb

Elan afviser på ny købsbud

Elan smider Tysabri-milliarder i en række handler

Elans royalty-aftale kan afværge opkøb 

Læs artiklen fra Bloomberg her eller artiklen fra The Independent her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også