MedWatch

Elans royalty-aftale kan afværge opkøb

Et nyligt opkøb af royalty-rettigheder gennem en aftale til en værdi af 1 mia. dollar kan være lige det, der skal til for at redde irske Elan fra et opkøb. Det siger en række analytikere ifølge Reuters.

Foto: Colourbox

Den irske medicinalvirksomhed Elan Pharmaceuticals annoncerede for få dage siden, at man havde købt en procentdel af royaltyrettigheder til fire lægemidler fra den amerikanske biotekvirksomhed Theravance for 1 mia. dollar.

Og det ser ud til, at aftalen kan være med til at afværge tilnærmelser fra selskabet Royalty Pharma, som gennem længere tid har prøvet at opkøbe Elan. Det skriver Reuters.

Aftalen med Theravance lægger således låg på stigende bekymringer over ledelsens opkøbsstrategi i kølvandet på salget af virksomhedens vigtigste aktiv, sklerosemedicinen Tysabri, i starten af året.

Så sent som sidste måned forhøjede Royalty Pharma sit oprindelig opkøbstilbud til 5,7 mia. dollar og selskabet har forsøgt at så tvivl blandt Elans aktionærer om den irske virksomheds erfaring i forhold til at gennemføre større handler, skriver Reuters.

Utroværdigt og irrelevant

Elans adm. direktør, Kelly Martin, afviser dog, at den nye aftale med Theravance skulle være en reaktion på Royalty Pharmas opkøbsforsøg. Men en række analytikere siger ifølge nyhedskilden, at aftalen kan være med til at dæmpe en frygt blandt aktionærerne for, at virksomheden ville foretage højrisiko-investeringer, som medførte enorme omkostninger.

”Det her (aftalen med Theravance, red.) blev ikke gjort pga. af Royalty overhovedet. Royalty er – for mig selv, for bestyrelsen, for hver eneste aktionær vi har talt med – faktisk fuldstændig irrelevant,” siger direktøren og tilføjer:

”Jeg kan sige uden nogen form for tvivl, at jeg ikke har talt med en eneste aktionær, som mener, at Royalty Pharmas bud er troværdigt eller har nogen form for substans overhovedet.”

Elans aktionærer skal tage stilling til Royalty Pharmas opkøbstilbud inden d. 31. maj og 90 pct. af aktionærerne skal acceptere buddet, for at aftalen bliver til noget, oplyser Reuters.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier