MedWatch

Irsk medicinalselskab afviser forhøjet bud

Nej-tak til bud, der potentielt kunne løbe op i 45 mia. kroner.

Det irske medicinalselskab Elans bestyrelse har enstemmigt vedtaget at takke nej til amerikanske Royalty Pharmas opkøbstilbud på 13 dollar per aktie plus en eventuel ekstrabetaling på 2,5 dollar per aktie - samlet svarende til 8 mia. dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Med den mulige ekstra betaling på 2,50 dollar per aktie, som var betinget af en såkaldt earn out-aftale, var den potentielt samlede værdi af handlen 8 mia. dollar - eller godt 45 mia. kr.

Samtidig med afvisningen har Elan hyret amerikanske Citigroup til at håndtere "adskillige uopfordrede henvendelser," skriver nyhedsbureauet.

Royalty Pharma løftede så sent som fredag sit bud på Elan til 13 dollar per aktie plus de ekstra 2,50 dollar fra det tidligere bud, der lød på et fast beløb på 12,50 dollar per aktie.

Nyheden fik den amerikanske notering af Elan til at stige med 6 pct. til 13,44 dollar i fredagens handel, hvor den irske notering steg med 5,3 pct. til 9,97 euro. Mandag stiger den irske Elan-notering med 0,8 pct. til 10,05 euro eller 13,26 dollar.

Elan afviser på ny købsbud 

Elan afsætter 11 milliarder til opkøb

Domstole blokerer Royalty Pharmas Elan-opkøb 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier