MedWatch

Fokus på hjerteproblemer vil ikke påvirke fedme-kandidater

FDA's rådgivende panel har anbefalet at hæve barren for, hvor let fedmemedicin har adgang til markedet. Men de amerikanske sundhedsmyndigheder mener ikke, at det kommer til at gå ud over lægemiddelkandidaterne fra Arena Pharmaceuticals og Vivus.

Arena Pharmaceuticals Inc. Og Vivus Inc., som konkurrerer om at få amerikansk myndighedsgodkendelse for vægttabsbehandlinger, vil sandsynligvis ikke vil blive berørt af, at et rådgivende udvalg har anbefalet undersøgelser for hjerterisici, udtalte en talskvinde fra de amerikanske syndhedsmyndigheder.

Forleden i Silver Spring Maryland stemte udvalget for, at virksomheder, der udvikler vægttabsbehandlinger, bør gennemføre kliniske forsøg for at vurdere hjertefarerne eller på ny gennemgå forsøgsdata for hjerteanfald og slagtilfælde. Udvalgets mål var at hjælpe sundhedsmyndighederne med en opdatering af retningslinjerne for fedmebehandlinger på markedet, sagde Erica Jefferson, en talskvinde for de amerikanske sundhedsmyndigheder.

"Det er usandsynligt, at de sidste par dages drøftelser vil påvirke eksisterende ansøgninger," sagde Erica Jefferson.

Vivus, Arena og et tredje Californien-baserede selskab, Orexigen Therapeutics Inc., konkurrerer om at bringe den første vægttabspillle på markedet i 13 år. Det appetitundertrykkede præparat Fen-Phen blev fjernet fra apoteker for 15 år siden, da det blev knyttet til hjerteventilabnormiteter.

Læs hele artiklen fra BloombergBusinessWeek her

 

Novo Nordisk nedtoner amerikansk fedmefrygt 

Victoza kan i værste fald blive forsinket

FDA-eksperter vil hæve barren for fedmemedicin

FDA overvejer krav om hjerte-kar-studier af fedmemedicin 

Mere fra MedWatch

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier