MedWatch

Novo Nordisk nedtoner amerikansk fedmefrygt

Novo Nordisks forskningschef forsøger at lægge en dæmper på frygten for en forsinkelse af fedmemiddel, efter at et ekspertpanel foreslår skærpede sikkerhedskrav til fedmemidler i USA. Planen er stadig en lancering i 2014.

Foto: Novo Nordisk/PR

I torsdags besluttede et rådgivningspanel at foreslå de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, at der skal foretages hjertekar-studier for alle fedmemidler, både før og efter en godkendelse.

Det har siden da avlet en del spekulationer om, hvorvidt Novo Nordisks potentielle fedmemiddel kan blive forsinket – for eksempel vil Nordea Markets ikke udelukke en forsinkelse med to-tre år.

Hverken bedre eller værre

Koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk Mads Krogsgaard Thomsen nedtoner ifølge dagbladet Børsen imidlertid bekymringen. Han mener, at Novo Nordisk hverken står bedre eller værre, efter at ekspertpanelet i USA diskuterede fedmelægemidler.

De igangværende hjerte-kar-studier med Victoza i den lavere dosis, som bruges i diabetes, er ifølge medicinalselskabet tilstrækkelige til at klarlægge risikoen med den højere dosis, som anvendes i de afgørende fedmestudier.

“Der er stor forskel i fedmegraden mellem de to studier, men den relative forskel i, hvad patienterne udsættes for pr. kilo kropsvægt, er kun omkring faktor 1,3, altså ca. 30 pct. mere,” siger Mads Krogsgaard Thomsen til dagbladet Børsen.

I dialog med FDA

Han har diskuteret problematikken med FDA, og han mener, at sundhedsmyndighederne vil acceptere forskellen. Han erkender dog, at det oven på ekspertpaneles udmelding er relevant at diskutere emnet igen.

Novo Nordisk arbejder fortsat hen imod en lancering i 2014 af et lægemiddel til behandling af fedme.

“Havde debatten udviklet sig anderledes, så var risikoprofilen for en forsinkelse øget, men som jeg vurderer den nu, er den basalt set neutral.”

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

 

 Victoza kan i værste fald blive forsinket 

 FDA-eksperter vil hæve barren for fedmemedicin

 Novo har knækket stamcelle-koden 

 Bag om Novos nye insulinproducerende celler 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier