Victoza kan i værste fald blive forsinket

Flere banker vurderer, at Novo Nordisk's Victoza kan blive påvirket at skrappere krav fra FDA.
Ritzau Finans

Novo Nordisks kommercielle lancering af Victoza i fedmebehandling kan blive forsinket i et par år til 2016 fra 2014. Det vurderer Handelsbanken Capital Markets, efter et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, torsdag anbefalede at skærpe kravene til kommende vægttabsmidler.

"Hvis FDA vælger at følge det uafhængige panels anbefaling, kan det betyde, at Novo Nordisk kan blive nødt til at gennemføre et yderligere studie, som påviser, at Victoza til behandling af fedme ikke påfører patienter betydelige hjerte-kar problemer. Det kan i værste fald betyde at Victoza til behandling af fedme først bliver kommercielt lanceret to år senere end planlagt. Det er dog endnu for tildigt at sige, at dette bliver udfaldet," konstaterer banken i sin morgenkommentar.

Også Jyske Bank og Nordea vurderer, at Victozas lancering som fedmebehandlingsmiddel kan forsinkes i to til tre år.

Har ikke indregnet Victoza

Handelsbanken fastholder anbefalingen "akkumuler" med et kursmål på 909 kr. Banken har ikke indregnet værdi af Victoza til behandling af fedme i sine nuværende modeller.

"Vi venter dog, at Novo-aktien kan komme under pres på helt kort sigt indtil der er mere klarhed om hvorvidt FDA vil kræve yderligere studier for Victoza til behandling af fedme. Men fundamentalt set er der efter vores vurdering intet ændret i Novo-casen og vurderer at et tilbagefald vil være en god opkøbsmulighed, skriver Handelsbanken.

FDA-eksperterne anbefalede torsdag aften med stemmerne 17-6 at gennemføre hjerte-kar-studier, selv hvis der ikke er synlige tegn på, at stoffet øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Panelet anbefalede samtidig at inkludere endnu flere patienter i risikogruppen i studierne, det vil sige patienter, der lider af svær fedme og ældre og endnu sygere patienter. FDA følger normalt indstillingerne fra ekspertpanelerne, men har det endelige ord i forhold til at udvikle de nye retningslinjer for fedmemedicin.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også