MedWatch

Amerikanske sundhedsmyndigheder klar med endelige OTC-regler

De første OTC-apparater kan ramme butikshylderne i midten af oktober, efter at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, tirsdag fortæller, at myndigheden nu er klar med de længe ventede regler for salg af høreapparater i håndkøb.

Foto: Charlie Riedel/AP/Ritzau Scanpix

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, er nu klar med de længe ventede endelige regler for salg af høreapparater i håndkøb i USA - såkaldt over the counter (OTC).

Det oplyser FDA på sin hjemmeside tirsdag eftermiddag.

Der er en tidsramme på 60 dage til at implementere reglerne, og det betyder, at de første OTC-apparater kan ramme butikshylderne i midten af oktober.

De nye rammer, der har været undervejs siden 2017, betyder, at forbrugere med mildt til moderat høretab kan købe høreapparater direkte hos butikkerne uden at skulle forbi en audiolog først.

”Reglerne ventes at sænke priserne på høreapparater, hvilket fremmer Biden-Harris-administrationens mål om at udvide adgangen til højkvalitets sundhedspleje og mindske omkostningerne for den amerikanske befolkning. De er designet for at sikre sikkerheden og effektiviteten ved OTC-høreapparater, samtidig med at det skaber innovation og konkurrence blandt høreapparatproducenterne,” skriver FDA i en pressemeddelelse.

Eargo steg 77 pct efter endelige OTC-regler

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier