MedWatch

Eargo steg 77 pct efter endelige OTC-regler

Til oktober kan de første høreapparater købes i håndkøb i USA. Det ventes blandt andre selskabet Eargo at lukrere på, og dét sendte tirsdag selskabets aktie til vejrs.

Foto: Eargo / PR

Den amerikanske høreapparatproducent Eargo steg tirsdag med 77,2 pct. til 2,02 dollar, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har færdiggjort de længe ventede endelige regler for salg af høreapparater i håndkøb i USA - såkaldt over the counter (OTC).

Høreapparatproducenten støttede ifølge Bloomberg News den foreslåede regel og indsendte offentlige kommentarer til de amerikanske tilsynsmyndigheder.

Der er en tidsramme på 60 dage til at implementere reglerne, og det betyder, at de første OTC-apparater kan ramme butikshylderne i midten af oktober.

De nye rammer, der har været undervejs siden 2017, betyder, at forbrugere med mildt til moderat høretab kan købe høreapparater direkte hos butikkerne uden at skulle forbi en audiolog først.

Aktierne i den San Jose-baserede høreapparatproducent er trods tirsdagens stigning stadig faldet 60 pct. siden årsskiftet. Selskabet har en markedsværdi på 80 mio. dollar svarende til 585 mio. kr.

Til sammenligning er markedsværdien for Demant på 56 mia. kr. og for GN er den 32,5 mia. kr.

Eargo-aktien har også en høj shortandel på 12 pct. af de udestående aktier, hvilket er en stigning fra under 10 pct. i juni, viser data ifølge S3 Partners.

Amerikanske sundhedsmyndigheder klar med endelige OTC-regler


Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier