MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

Foto: Demant / PR

Demant har tirsdag morgen nedjusteret forventningerne til 2022. Det sker i forbindelse med selskabets regnskab for årets første halvår:

Demant nedjusterer forventningerne til året

Sydbank-analytiker Søren Løntoft ser positivt på fremgangen for diagnostiske instrumenter i et regnskab præget af modvind:

Analytiker ser flere positive elementer i Demant-regnskab trods masser af modvind

Ifølge Demant-topchef Søren Nielsen kommer en pæn del af nedjusteringen ikke fra høreapparaterne, men snarere headset-selskabet Epos:

Størstedelen af Demants indtjeningsnedjustering kommer fra Epos

Demants diagnostiske forretning er et lyspunkt i et svært andet kvartal, lyder det fra Søren Nielsen. Hørekoncernen tager markedsandele og slår analytikernes forventninger for forretningsbenet:

Demant-topchef: Diagnostisk forretning kører ufattelig godt

Lav forbrugertillid og høj inflation rammer Demants forretning i USA, ifølge Demant-topchef Søren Nielsen:

Økonomisk usikkerhed neutraliserer ophobet efterspørgsel på høreapparater

Søren Nielsen regner med, at efterspørgslen på høreapparater i USA vil vende tilbage. Topchefen ser et billede af, at flere udskyder beslutningen om at få et nyt høreapparat grundet udfordringer i verdensøkonomien:

Demant-topchef: Nedgang i USA er en forskydning af underliggende behov

Forretningsbenet Oticon Medical, som hørekoncernen Demant i april solgte til australske Cochlear, havde i de første seks måneder af 2022 et underskud på 107 mio. kr., viser tirsdagens halvårsregnskab.

Demants frasolgte forretningsområde taber trecifret millionbeløb i første halvår

Høreapparatsektoren har det hårdt på de europæiske aktiemarkeder efter flere nedjusteringer.

Nedjusteringer sender Sonova og Demant til tælling

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier