MedWatch

Nedjusteringer sender Sonova og Demant til tælling

Høreapparatsektoren har det hårdt på de europæiske aktiemarkeder efter flere nedjusteringer.

Foto: Deutsche Bank/PR

Der er store klø til høreapparatsektoren tirsdag på de europæiske aktiemarkeder, hvor danske kendinge som Demant og GN Store Nord må vende kinden til, efter hele to nedjusteringer fra branchen.

Nedturen kommer i et aktiemarked, der ellers er præget af fremgang.

Europa Stoxx 600-indekset stiger 0,3 pct., efter fremgang i mine-, tele- og forsyningssektoren. Høreapparatselskaberne er til gengæld sendt helt ud i kulden.

Værst går det markedslederen, schweiziske Sonova, der allerede fra morgenstunden kunne fortælle, at udviklingen på visse nøglemarkeder for høreapparater har været svagere end ventet.

Samtidig er der stadig pres på omkostningssiden, fordi fragt og komponenter fortsat er markant dyrere end tidligere, og det koster på prognosen for væksten i driftsresultatet, der sænkes til 6-10 pct. fra tidligere ventet 12-18 pct.

Sonova-aktien falder 15 pct. tirsdag, hvor også Demant er under stort pres og dratter over 7 pct. ligeledes i kølvandet af en sænket prognose. Den danske rival GN, der nu også frygtes at måtte nedjustere, falder 5 pct., og den italienske høreapparatkæde Amplifon taber 7,9 pct.

Dermed er fire ud af seks af de mest faldende aktier i Europa fra høreapparatsektoren.

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier