MedWatch

Novo-rival vil lancere to diabetesmidler i 2014

Eli Lilly vil som ventet lancere diabetes 2-midlerne empagliflozin samt dulaglutid i 2014. Det vil selskabet fortælle ved torsdagens kapitalmarkedsdag, fremgår det af en meddelelse forud for begivenheden.

Foto: Eli Lilly

Empagliflozin er Eli Lillys nye diabetespille i klassen af SGLT-2-hæmmere, mens dulaglutid ventes at kunne give Novo Nordisks Victoza hård konkurrence.

Begge lægemidler afventer i øjeblikket godkendelse fra de europæiske og amerikanske sundhedsmyndigheder, og Eli Lilly venter, at godkendelsen vil være på plads tids nok til, at lanceringen kan starte i 2014.

Selskabet har desuden indsendt en registreringsansøgning til de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, og venter på en godkendelse for at kunne lancere en ny kopiinsulin, glargin, på det europæiske marked. Det er en efterligning af verdens bedst sælgende insulin, Lantus, fra franske Sanofi.

Bæredygtig F&U-motor

"Lilly har med succes genopfyldt og udviklet vores pipeline med henblik på at opnå væksten efter 2014, samtidig med at vi har opbygget en bæredygtig F&U-motor på længere sigt," udtaler Jan M. Lundberg, forskningsdirektør hos Eli Lilly og fortsætter:

"Vi har indsendt markedsføringsansøgninger for et hidtil uset antal lægemiddelkandidater i år med tre i diabetes og én i onkologi. I fremtiden forventer vi at fastholde en stabil masse af fase 3-programmer i midt til højt encifret antal med en robust fase 1- og fase 2-pipeline bagved."

 Lilly-dir: Vi skal kigge ud over Victoza

 Eli Lilly sagsøger Canada

 Salget af Eli Lillys insulin-guldklump skuffer 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier