MedWatch

Novo-rival vil lancere to diabetesmidler i 2014

Eli Lilly vil som ventet lancere diabetes 2-midlerne empagliflozin samt dulaglutid i 2014. Det vil selskabet fortælle ved torsdagens kapitalmarkedsdag, fremgår det af en meddelelse forud for begivenheden.

Foto: Eli Lilly

Empagliflozin er Eli Lillys nye diabetespille i klassen af SGLT-2-hæmmere, mens dulaglutid ventes at kunne give Novo Nordisks Victoza hård konkurrence.

Begge lægemidler afventer i øjeblikket godkendelse fra de europæiske og amerikanske sundhedsmyndigheder, og Eli Lilly venter, at godkendelsen vil være på plads tids nok til, at lanceringen kan starte i 2014.

Selskabet har desuden indsendt en registreringsansøgning til de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, og venter på en godkendelse for at kunne lancere en ny kopiinsulin, glargin, på det europæiske marked. Det er en efterligning af verdens bedst sælgende insulin, Lantus, fra franske Sanofi.

Bæredygtig F&U-motor

"Lilly har med succes genopfyldt og udviklet vores pipeline med henblik på at opnå væksten efter 2014, samtidig med at vi har opbygget en bæredygtig F&U-motor på længere sigt," udtaler Jan M. Lundberg, forskningsdirektør hos Eli Lilly og fortsætter:

"Vi har indsendt markedsføringsansøgninger for et hidtil uset antal lægemiddelkandidater i år med tre i diabetes og én i onkologi. I fremtiden forventer vi at fastholde en stabil masse af fase 3-programmer i midt til højt encifret antal med en robust fase 1- og fase 2-pipeline bagved."

 Lilly-dir: Vi skal kigge ud over Victoza

 Eli Lilly sagsøger Canada

 Salget af Eli Lillys insulin-guldklump skuffer 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier