MedWatch

Salget af Eli Lillys insulin-guldklump skuffer

Mens koncernen opjusterer forventningerne for hele 2013, skuffer salget af Eli Lillys bedst sælgende insulin.

Foto: Eli Lilly

Amerikanske Eli Lilly, der er en stor konkurrent til Novo Nordisk på insulinmarkedet, leverede lav encifret vækst i salget af sit bedst sælgende insulin, Humalog, i andet kvartal. Salget ligger under markedets forventninger.

Omsætningen af Humalog steg med 2 pct. til 628,6 mio. dollar på verdensplan - påvirket af en flad salgsudvikling i USA. Det var noget værre end de 651,2 mio. dollar, som analytikerne havde forudset ifølge Bloomberg News.

"Salget i USA var relativt fladt og udgjorde 351,9 mio. dollar, drevet af lavere effektive nettosalgspriser, hvilket blev opvejet af øgede volumener," forklarer Eli Lilly.

Uden for USA steg salget af Humalog med 7 pct. til 276,7 mio. dollar drevet af øgede volumener, men under negativ indflydelse af valutakursudviklingen og lavere priser.

Salget af Eli Lillys humane insulin, Humulin, steg med 8 pct. til 327,5 mio. dollar, efter en stigning i USA på 11 pct. drevet af højere priser, hvilket opvejede lavere efterspørgsel. Uden for USA steg omsætningen med 5 pct. Konsensus var et salg af Humulin på 311 mio. dollar.

Lilly opjusterer

Koncernen overraskede positivt målt på indtjeningen i første kvartal, og de samlede forventninger opjusteres. Det justerede resultat pr. aktie landede på 1,16 dollar mod ventet 1,01 dollar ifølge Bloomberg News. Omsætningen blev 5,93 mia. dollar. Her havde analytikerne ventet et salg på 5,82 mia. dollar.

For hele 2013 opjusterer Eli Lilly forventningerne til et justeret resultat pr. aktie på 4,05-4,15 dollar. Tidligere ventede Eli Lilly et resultat pr. aktie på 3,82-3,97.

 Lilly fastfryser lønninger og nedsætter bonusser

 Eli Lilly prøver igen med fejlslagent Alzheimers-middel 

 De ti bedst sælgende diabetesmidler i 2012 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier