MedWatch

Eli Lilly prøver igen med fejlslagent Alzheimers-middel

Et lægemiddel fra Eli Lilly til behandling af Alzheimers sygdom, som tidligere har skuffet fælt i kliniske studier, skal nu testes endnu engang. Denne gang til behandling i de helt tidlige stadier af sygdommen.

Foto: Eli Lilly

Lægemiddelskandidaten solanezumab til behandling af Alzheimers sygdom har budt på nogle gevaldige skuffelser for den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly. Men man prøver alligevel lykken endnu en gang og indleder et nyt stort fase 3-studie med medicinen. Det skriver Medical Daily.

Lægemidlet er udviklet til at forhindre udviklingen af proteinet beta-amyloid, som menes at være en af de væsentligste grunde til Alzheimers. Man håbede, at medicinen kunne forhindre den bagvedliggende grund til sygdommen i stedet for blot at symptombehandle. Men indtil videre har de kliniske resultater ikke helt levet op til forventningerne.

  Lilly stopper studie med Alzheimers-middel

  Så udfordrende er vejen mod Alzheimers-lægemidler 

Tidligere studier med patienter med fremskreden Alzheimers har skuffet fælt, og studier af patienter med en mildere form af sygdommen har heller ikke været nogen ubetinget succes for selskabet. Men de har dog alligevel givet anledning til at tro, at medicinen kan hjælpe mod sygdommen i de tidligste stadier.

Derfor vil Eli Lilly nu begynde at rekruttere patienter til et nyt fase 3-studie, som skal undersøge 2.100 nøje udvalgte personer med forhøjet risiko for at udvikle sygdommen pga. en genfejl. Studiet med navnet Expedition 3 vil vare 12 måneder, og rekruttering til det begynder i slutningen af september.

Læs hele nyheden fra Medical Daily her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier