Lilly køber Alzheimers-teknologi fra Siemens

Medicinalvirksomheden Eli Lilly har købt diagnostisk teknologi fra Siemens, som er beregnet til at identificere et bestemt protein, der har stor betydning for udviklingen af Alzheimers sygdom.
Foto: Eli lilly/PR
Foto: Eli lilly/PR

Eli Lilly har købt to såkaldte imaging agents fra Siemens-koncernen. Det oplyser den amerikanske medicinalgigant ifølge avisen Business Recorder.

De to agenter er radioaktive sporstoffer, som er beregnet til at oplyse områder af hjernen, hvor der er store ophobninger af proteinet Tau, som menes at være skyld i celledød - og derfor spiller en fremtrædende rolle i udviklingen af Alzheimers sygdom.

Radioaktive sporstoffer kan i kombination med PET (Positron Emission Topography) scanninger bruges til at oplyse forskellige proteiner i hjernen.

I april 2012 blev Eli Lilly det første selskab som fik godkendt et radioaktivt sporstof i USA. Sporstofet, Amyvid, bruges til at opdage ophobninger af hjerneplak bestående af proteinet beat-amyloid, som er en anden tidlig indikation på sygdommen.

Målet med teknologien er at lette forskningen på området og sætte skub i udviklingen af effektive lægemidler mod Alzheimers sygdom.

De specifikke økonomiske detaljer fra købsaftalen er ikke oplyst.

 Lilly skyder med spredehagl i kampen mod Alzheimers

 Eli Lilly-resultat overrasker positivt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også