MedWatch

Eli Lilly sagsøger Canada

Den amerikanske medicinalkoncern Eli Lilly sagsøger den canadiske regering for et milliardbeløb på baggrund af patentstridigheder.

Foto: Colourbox

Medicinalkæmpen Eli Lilly sagsøger ifølge Politico den canadiske regering for 2,8 mia. kr. Søgsmålet tager sit udgangspunkt i, at selskabet mener, at landets myndigheder forkorter dets patenter på unfair vis.

Selskabet har i et år diskuteret patenterne på selskabets ADHD-middel Strattera og dets antidepressiv Zyprexa med de canadiske myndigheder. Strattera omsatte globalt for 1,88 mia. kr. i første halvår af 2013 og 3,49 mia. kr. i 2012, mens Zyprexa omsatte for hhv. 3,19 og 9,54 mia. kr.

Eli Lilly argumenterer, at de canadiske domstole uretfærdigt ugyldiggjorde disse patenter, da de blev udfordret af producenterne af generiske lægemidler ved hjælp af en juridisk doktrin, der kræver en virksomhed til at levere en urimelig mængde af videnskabelige data for at sikre patentet.

Du kan læse hele historien fra Politico her.

 Novo-rival står over for gevaldige udfordringer

 Eli Lilly i usædvanlig patentretssag

 Canada fjerner Pfizers patent på Viagra 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier