MedWatch

Amerikansk medicinalgigant skærer 8500 stillinger

Merck & Co. meddeler tirsdag, at man fyrer 8.500 som en del af en større spareøvelse. Fyringerne kommer oven i de 7.500, der allerede er annonceret i år.

Den amerikanske medicinalgigant Merck kaster sig ud i en stor sparerunde og skærer 8.500 stillinger væk. Det fortæller selskabet tirsdag.

Det svarer til mere end 10 pct. af selskabets medarbejderstyrke ved seneste årsskifte.

Spareøvelsen koster omkring 2,5 til 3 mia. dollar før skat, oplyser Merck, som så til gengæld venter at kunne spare 2,5 mia. dollar årligt på driftsomkostningerne med effekt fra slutningen af 2015.

Merck forklarer, at spareprogrammet går ud på at skærpe fokus på salg og udvikling.

"Disse handlinger gør Merck til et mere konkurrencedygtigt selskab, bedre positioneret til at skabe innovation og mere effektiv bringe medicin og vacciner til markedet til de folk, der har brug for dem," udtaler Merck-chef Kenneth C. Frazier i en meddelelse.

Fyringerne kommer oven i de 7.500, der allerede er annonceret i år.

Merck er aktive på en række områder og blandt andet aktiv med Januvia på diabetesområdet.

 Endnu en medicinalgigant melder om fyringer 

 Merck i ny nedtur

 Analytiker revser Mercks F&U-budget 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier