Analytiker revser Mercks F&U-budget

En anerkendt brancheanalytiker siger, at amerikanske Mercks F&U-omkostninger er ude af kontrol i forhold til, hvad selskabets pipeline egentlig leverer af nye lægemidler.

Amerikanske Merck er en af de helt store aktører på den globale medicinalscene, også når det gælder forskning og udviklingen, hvor koncernen har et budget, der overstiger 8 mia. dollar om året.

Det budget har selskabets nye F&U-chef, Roger Perlmutter, tilsyneladende ikke tænkt sig at pille synderligt ved til trods for en række kliniske skuffelser i senere år, og det har fået en brancheanalytiker op af stolen. Det fremgår af en artikel fra FierceBiotech.

Godt nok har Roger Perlmutter luftet tanken om at fjerne et ledelsesniveau i forskningsafdelingen og dermed spare 144 mio. dollar i år, men ifølge Seamus Fernandez fra Leerink Swann skal der meget mere til, skriver hjemmesiden.

Han skriver således i et notat, at en række skuffelser med lægemiddelkandidater, der enten er i fase 3 eller nærmer sig registreringsansøgninger, sammen med en presset økonomi og de udfordringer, som rammer alle medicinalgiganter for tiden, gør, at der er behov for en gennemgribende omstrukturering i selskabet.

Seamus Fernandez mener, at Merck som helhed har brug effektivisering, men nævner specifikt den skuffende F&U-afdeling, som ifølge analytikeren skal skære minimum 1 mia. dollar af sit budget årligt.

Læs hele historien fra FierceBiotech her.

 Merck hårdt ramt af patentudløb

 Her er de mest effektive F&U-selskaber

 Merck får ny forskningsdirektør 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også