MedWatch

Merck hårdt ramt af patentudløb

Den amerikanske medicinalgigant Merck er netop kommet med halvårsregnskab, hvor særligt et afgørende patentudløb koster mere end to mia. dollar på toplinjen. Selskabet nedjusterer forventningen til årets samlede indtjening.

Merck, der blandt andet er selskabet bag Noro Nordisks Victoza-konkurrent Januvia har præsenteret et halvårsregnskab, hvor Q2-resultaterne overgik analytikernes forventninger på indtjeningen. Toplinjen faldt dog med 11 pct. i Q2 til 11 mia. dollar mod ventet 11,2 mia. dollar. For halvåret er omsætningen faldet fra 24,04 mia. dollar til 21,68 mia. dollar.

Det får selskabet til at nedjustere forventningerne til årets indtjening til et overskud på 4,505 mia. dollar mod tidligere 4,825 mia. dollar efter skat. Samtidig præciserer selskabet forventningerne til toplinjen, der nu ventes at lande 5-6 pct. lavere end i 2012, hvoraf 3 pct. kommer fra valutareguleringer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier