MedWatch

Endnu en medicinalgigant melder om fyringer

Amerikanske Merck er den seneste i en række af store medicinalvirksomheder, som afskediger medarbejdere i et forsøg på at strømline forretningen.

Det er hårde tider i medicinalindustrien, hvor patentudløb og svære vilkår for udviklingen af ny medicin presser virksomhederne, og adskillige storaktører har meldt om omfattende fyringer både på salgs- og forskningsfronten - og nu melder endnu et selskab sig på banen. Det oplyser Bloomberg.

Det drejer sig om amerikanske Merck, som ifølge nyhedskilden har annonceret, at man vil skære i antallet af stillinger ved to af selskabets forskningslaboratorier.

Nedskæringerne indebærer både øjeblikkelige afskedigelser, ligesom man løbende vil reducere antallet af forskere ved de to laboratorier, forklarer selskabets talsmand, Steve Cragle. Han tilføjer, at det stadig er for tidligt at sige, hvor mange eller hvilke stillinger, der vil blive berørt af nedskæringerne.

I kølvandet på chefskifte

”Ændringerne er en del af vores eksisterende strategi, som vi har snakket om i et stykke tid, samt vores ønske om at strømline vores driftsmodel,” forklarer han i et interview med Bloomberg.

Beslutningen kommer blot to måneder efter, at en tidligere topforsker fra Amgen, Roger Perlmutter, tog over som forskningsdirektør i selskabet efter Peter Kim, som følge af en række skuffende kliniske resultater.

Fiasko får biotekfirma til at fyre 62 pct.

AbbVie fyrer 100 hjerneforskere

Endnu et selskab tvinges til at skære i salgsstyrken

Storkoncern skærer 30 pct. af salgsstyrken 

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier