MedWatch

Matas leverer lille vækst på top- og bundlinjen

Materialistkæden Matas' har haft en lille fremgang på både top- og bundlinjen i tredje kvartal, hvor der dog ikke er de store udsving i resultaterne.

Foto: /ritzau/Peter Klint

Matas kom ud af tredje kvartal, der dækker over oktober-december 2015, med en driftsindtjening, EBITA, på 228,2 mio. kr., hvilket var bare 600.000 kr. højere end i samme periode året før.

Resultaterne kom i mål på baggrund af en omsætning på 1051,5 mio. kr. - en vækst på 1 pct. i forhold til samme periode året før. Ser man på det direkte sammenlignelige salg, var væksten på 1,5 pct. i tredje kvartal.

Disse tal var allerede kendte, da materialistkæden i starten af januar kom med en salgsopdatering oven på julehandlen, men selskabet fremhæver i regnskabet, at der særligt har været et godt salg inden for skønhedsprodukter og helse.

"Vi hilser den højere vækst, set i forhold til årets foregående kvartaler, velkommen og er tilfredse med vores eksekvering i det vigtige julekvartal. Især selektive skønhedsprodukter og helseområdet har i lighed med de foregående kvartaler udvist en positiv udvikling," siger Terje List, administrerende direktør i Matas, i regnskabet.

Overskuddet før skat endte på 199,3 mio. kr. mod 195,8 mio. kr. i tredje kvartal året før. Efter skat endte bundlinjen på 152,9 mio. kr. mod 143,9 mio. kr. i det tilsvarende kvartal i 2014/15.

Regnskabet har ikke givet anledning til at justere de finansielle forventninger til hele året. Matas regner fortsat med en omsætning på 3,45 mia. kr. på og et EBITA-margin på omkring 17 pct. Efter året første ni måneder er væksten på 2661,2 mio. kr., mens driftsmarginen er på 18,4 pct.

Matas leverer faldende omsætning, men større nettooverskud

Matas-CEO: Vi skal råbe højere i andet halvår

Matas nedjusterer efter foreløbige salgsdata for andet kvartal

Matas-CEO: Har ikke lagt drømmen om medicin på hylden

Matas-CEO: Fastholder vækstforventning trods skuffende kvartal

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier