MedWatch

Matas leverer faldende omsætning, men større nettooverskud

Det er blandt andet produkttilbagekaldelse og lavere salg til associerede butikker, som har påvirket Matas' omsætning i andet kvartal negativt. Til gengæld ser overskuddet på bundlinjen bedre ud, og forventningerne fastholdes.

Foto: /ritzau/Peter Klint

Matas leverede i andet kvartal af det skæve regnskabsår 2015/2016, der løber frem til udgangen af marts 2016, faldende omsætning, mens overskuddet på bundlinjen var bedre end i samme periode sidste år.

Det fremgår af regnskabet for kvartalet.

"En fortsat positiv udvikling inden for salget af selektiv kosmetik og helseområdet blev i andet kvartal delvist modsvaret af en nedgang i salget af hverdagsprodukter til personlig pleje. Det glæder os, at vi, trods en begrænset underliggende omsætningsvækst, har fastholdt vores høje indtjeningsniveau," siger topchefen, Terje List, i regnskabet.

Omsætningen landede på 783,2 mio. kr., hvilket var 1,2 pct. lavere sammenlignet med andet kvartal 2014/15.

"Omsætningen var ekstraordinært negativt påvirket af produkttilbagekaldelsen af Depend GelLack med cirka 1 pct.-point. Samlet set var omsætningen i andet kvartal negativt påvirket med 1,3 pct. af indregningen af Club Matas og Club M points og lavere salg til associerede butikker," oplyser Matas.

Bruttoresultatet endte på 366,9 mio. kr., hvilket svarer til en bruttomargin på 46,8 pct. mod 47,0 pct. i andet kvartal 2014/15.

Driftsoverskuddet på EBITA-niveau udgjorde 123,0 mio. kr. svarende til en EBITA margin på 15,7 pct. i forhold til 15,8 pct. i den samme periode året før.

Nettooverskuddet i kvartalet endte på 71,3 mio. kr. mod 65,8 mio. kr.

Det justerede resultat efter skat korrigeret for amortiseringer, der ikke er relateret til software, udgjorde 85,8 mio. kr. i forhold til 80,1 mio. kr. i andet kvartal 2014/15.

Forventning fastholdes

Matas fastholder i forbindelse med regnskabet for andet kvartal af regnskabsåret 2015/16 sin helårsforventninger.

Forventningerne til omsætningen i koncernen i 2015/16 er dermed uforandret omkring 3,45 mia. kr. baseret på en forudsætning om en like-for-like vækst på omkring 1 pct. I 2014/15 var omsætningen godt 3,4 mia. kr. Derudover ventes uforandret en EBITA-margin realiseret på et niveau omkring 17,0 pct.

Aktietilbagekøb

Matas har nok penge i kassen til at sende nogle tilbage til ejerne. Derfor starter materialistkæden et aktietilbagekøb på 125 mio. kr., der løber frem til 18. maj 2016.

"Det er glædeligt, at vi skaber pengestrømme, så vi kan igangsætte et nyt betydeligt aktietilbagekøbsprogram," udtaler Terje List i regnskabet

Matas har i de første seks måneder af regnskabsåret 2015/16 skabt et overskud på 157,7 mio. kr. efter skat og frie pengestrømme på 196 mio. kr.

Matas brugte senest 100 mio. kr. på et aktietilbagekøbsprogram, der sluttede i maj 2015.

Forsiden lige nu

Japansk godkendelse er strategisk vigtig for ALK

Allergikoncernen ALK fik i sidste uge japansk godkendelse til at udvide brugen af en tabletvaccine mod husstøvmideallergi til behandling af børn. Det giver øget forhåbning til, at samme godkendelse kan opnås andre steder, lyder det. Rivalen Stallergenes fulgte imidlertid trop, og konkurrencen er derfor fortsat skarp.

Lundbeck udvider bestyrelsen

Amerikansk direktør og dansk topchef er indstillet til bestyrelsen i Lundbeck, der 20. marts afholder generalforsamling.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier