MedWatch

Styrelse skyder Lif-udspil ned

Sundhedsstyrelsen er uenig med Lægemiddel-industriforeningen om årsagerne til, at der ikke i flere tilfælde gives generelt tilskud til lægemidler, der anvendes i forbindelse med rygestopbehandling og behandling af alkoholmisbrug.

Foto: Colourbox

Lægemiddelindustriforeningens (Lif) opfordring til Sundhedsstyrelsen om i højere grad at overveje at give generelt tilskud til lægemidler, der anvendes i forbindelse med rygestopbehandling og behandling af alkoholmisbrug, møder ikke umiddelbart velvilje hos styrelsen.

"Når vi vurderer, om et lægemiddel skal have det, man kalder generelt tilskud eller generelt klausuleret tilskud, skal vi tage udgangspunkt i de kriterier, der er fastsat i loven på tilskudsområdet. Hvis et lægemiddel ikke opfylder de kriterier, må vi ikke give tilskud. Et af de overordnede kriterier for at give tilskud, er, at lægemidlet skal have en veldokumenteret behandlingseffekt," siger Kim Helleberg Madsen, Enhedschef Apoteker og Medicintilskud, hos Sundhedsstyrelsen, til MedWatch og fortsætter:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier