Nyt middel effektivt mod hårtab

Schweizisk forskning har fundet frem til middel mod hårtab, som skulle virke i 100 pct. af tilfældene. Forsøg viser, at midlet giver en øget hårvækst samt gør håret mere modstandsdygtigt over for tab. Behandlingen kommer snarligt i handlen på de danske apoteker.

Paryk, toupé og hatte kan være fortid, når man prøver at skjule sin skaldethed. I hvert fald kommer der nu et nyt middel mod hårtab. Forskere fra Labo Cosprophar i Schweiz er kommet på banen med et nyt produkt, der eftersigende kan være en afgørende spiller i kampen mod hårtab. Produktet hedder Crescina og vil blive solgt på landets apoteker.

Androgenetisk alopecia siger nok ikke mange særlig meget. Men hvis det bliver oversat til arvelig skaldethed, vil de mere end 80 millioner mennesker i Europa, der er ramt af det, nikke genkendende. Arvelig skaldethed er kendetegnet ved en progressiv udtynding af hovedbundshårene og følsomhed i hårsækkene, der forkorter den fase, hvor håret gror. En undersøgelse, der blev offentliggjort i Dermatology and Therapy, viser, at produktet virker i 100 pct. af tilfældene.

I studiet undersøgte forskerne effekten af Crescina, der både skal fremme hårvæksten og mindske hårtabet.

Stærk effekt

Forsøgene blev udført over en fire måneders periode som en placebokontrolleret test på sunde og raske mænd, der lider af skaldethed. Man målte hårvæksten og hårets modstand mod udtrækning efter to og fire måneder. Efter 2 måneder var hårvæksten steget med 6,8 pct. og hårets modstand mod udtrækning blev forøget med 29,6 pct. Efter fire måneder var tallene steget til 10,7 pct. og 46,8 pct. i gennemsnit.

I rapporten konkluderer forskerne bag, at Crescina demonstrerede en positiv effekt i at fremme hårvæksten og justere aktiviteten af hårsækkene.

Der deltog 46 mænd i forsøget, og efter fire måneder havde alle, der havde fået det aktive middel, oplevet en positiv effekt i hårudtrækningstesten. Det samme gælder for øget hårvækst, hvor 95,7 pct. oplevede en øgning efter to måneder, og efter fire måneder havde alle fået mere hårvækst.

Crescina virker kun, hvis hårtabet er arveligt, og det virker heller ikke på helt hentærede hårsække. Produktet skulle virke på både mænd og kvinder.

Du kan her se en video af, hvordan Crescina skulle fungere.

 Et skridt nærmere kur mod skaldethed

 Forskere fandt drukgen hos mus i laboratoriet

 Sunstone kaster millioner i hårtab 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også