Sunstone kaster millioner i hårtab

Det danske ventureselskab Sunstone Capital satser nu kapital på et selskab, der vil udvikle et lægemiddel til mænd og kvinder, som mister deres hårpragt. 

Et lægemiddel mod hårtab har kæmpe potentiale. Det er ræsonnementet bag den investering, ventureselskabet Sunstone Capital netop har lavet i det svenske biotekfirma Follicum AB.

”Vi regner med, at der bliver brugt 2 mia. dollar om året på receptpligt behandling af hårtab,” siger Claus Andersson, partner i Sunstone Capital, til MedWatch.

Venturefonden har postet 4 mio. svenske kr. (3,5 mio. kr.) i foretagendet, der har halvandet år på bagen. Investeringen er en del af Sunstone Capitals Early Engagement Program, som retter sig mod selskaber, som endnu ikke er helt klar til større ventureinvesteringer , men som fonden gerne vil have valideret.

I klinik om et år

Follicum AB arbejder med lægemidlet i de prækliniske faser og regner med at kunne afprøve kandidaten på mennesker i de kliniske faser om et års tid.

”LU Bio har også investeret 3 mio. svenske kr. i selskabet. For de i alt 7 mio. kr. forventer vi, at selskabet er finansieret i op til 2 år, og at vi inden for den periode når at få kvalificeret en lægemiddelkandidat og at få lavet den første CMC (certificering af fremstillingsproces, red.) klar til at vi kan gå i mennesker,” siger Claus Andersson.

LU Bio er en venturefond, der investerer i tidlige projekter, og som er ejet af hhv. Lunds Universitet og en række private investorer.

Mange har fejlet i forsøget på at udvikle lægemidler mod indikationen. Hvilke tanker har I gjort jer her?

”Vi er en venturefond, og vi kan godt acceptere risiko, hvis bare at potentialet er stort nok. Det vurderer vi, at det er her, for markedet er gigantstort. Der et udækket behov, for der findes ingen lægemidler eller andre behandlinger, der rigtig virker på markedet” siger han.

Lang vej til mål

Samtidig er projektet også i en tidlig fase, hvilket gør det yderligere risikofuldt.

”Der er lang vej endnu. Det eneste, vi har set til dato, er nogle dyrestudier. De er til gengæld rigtig godt planlagt og udført. Pakken ser meget fornuftig ud. Det er en sjælden god kombination af det hele, vi ser fra det her selskab fra Lund.”

Ifølge Claus Andersson findes der to lægemidler, som vil konkurrere imod lægemidlet, hvis det engang skulle nå markedet. Det primære hedder Rogaine, der nu er løbet af patent, men produktet har en begrænset effekt, og det har til gengæld en hel del uønskede bivirkninger så som impotens og udslet.

”Med et lægemiddel, der har bare en smule mere effekt og færre bivirkninger, regner vi med, at vi kan få en bid af det marked i løbet af kort tid.”

Investeringen er nummer to i det nye initiativ Early Engagement Program, hvor den første gik til det dansk-svenske biotekfirma Galecto Biotech. Sunstone forventer at foretage maksimum 10 mindre investeringer via programmet.

 Forskere tror på middel mod hårtab inden for to år

 Danmark med i toppen over største biotek-handler 

 Merck-fond har dansk biotek i kikkerten 

 Biotekdirektøren skal være en blæksprutte

 Medicin mod grøn stær kan afhjælpe skaldethed 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også