MedWatch

Forskere tror på middel mod hårtab inden for to år

Amerikanske forskere er allerede i gang med at forhandle med medicinalfirmaer om deres opdagelse, der ifølge dem inden for få år kan give håb til skaldede mænd.

De har opdaget årsagen til hårtab, siger de. Amerikanske forskere på University of Pennsylvania har angiveligt fundet et enzym, kaldet prostaglandin D2 (PBD2), som instruerer hovedbundens follikler til at lade være med at producere hår.

Opdagelsen skal inden for to år udmunde sig i et produkt, der kan få skaldede mænds hår til at vokse tilbage igen, og hjælpe mænd, der er ved at blive skaldede.

Georg Cotsarelis fortæller det britiske medie The Telegraph, at han allerede nu forhandler med flere medicinalfirmaer om at udvikle et produkt mod hårtab. Ifølge avisen skal produktet have en chance for at være på butikkernes hylder inden for to år.

Forskernes resultater blev publiceret i tidsskriftet Science Translational Medicine i marts, hvor de havde screenet 250 gener, der er involveret i hårtab. Cotsarelis og hans kollegaer fandt frem til, at PGD2-niveauet I 17 mænd med hårtab var højere i skaldede steder på hovedet end på behårede områder.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.    

 

 Selens positive effekt dokumenteret, men... 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier