MedWatch

Søgsmål vokser mod Mercks hårtab-middel

Et stigende antal amerikanere sagsøger medicinalgiganten Merck på grund af uventede, seksuelt relaterede bivirkninger fra selskabets lægemiddel mod hårtab.

Foto: Colourbox

Flere amerikanske patienter trækker storkoncernen Merck i retten efter at have oplevet seksuelt relaterede bivirkninger fra lægemidlet Propecia. Det skriver hjemmesiden injurylawyer-news.com.

Propecia, som er til behandling af hårtab, har vist sig at medføre en række seksuelle problemer – bivirkninger, som Merck ikke har oplyst om. Bivirkningerne inkluderer bl.a. nedsat libido, erektil dysfunktion, nedsat seksuel følelse og sterilitet.

Ifølge hjemmesiden er der nu 150 enkeltstående søgsmål mod virksomheden, hvoraf en del er blevet sammenlagt til massesøgsmål.

Samtidig foretager de amerikanske myndigheder, FDA, en række undersøgelser af bivirkningerne fra medicinen mellem 1998 og 2011.

Foreløbige resultater af disse undersøgelser peger på, at bivirkningerne ikke blot står på, mens patienter tager medicinen, men at de kan fortsætte op til tre måneder efter brug. Og flere kliniske studier fra andre lande bakker om de amerikanske resultater.

Udover de seksuelt relaterede bivirkninger er Propecia også en medvirkende risikofaktor til prostatakræft, kognitiv svækkelse, depression, smerter i testiklerne, brystkræft for mænd og hovedpine, skriver hjemmesiden.

Læs hele historien her.

 Nano-kapsler skal bekæmpe tømmermænd og hårtab 

 Sunstone kaster millioner i hårtab

 Medicin mod grøn stær kan afhjælpe skaldethed 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier