Nano-kapsler skal bekæmpe tømmermænd og hårtab

Forskere i USA har udviklet en metode, hvor man med nanoteknologi kan tilintetgøre alkoholen, inden den når leveren. Metoden kan også bruges i kampen mod ufrivillige isser.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det varer måske ikke så længe, før vi kan sluge en pille og slippe for tømmermændene. Forskere ved UCLA og University of Southern California har fundet en metode, der kan sende enzymer på mission i kroppen.

Forskerteamet har i mus demonstreret metodens effekt med enzymer, som kan æde alkohol, allerede mens alkoholen er i maven, skriver Ingeniøren. Og hvis alkoholen ikke når leveren, kan man altså undgå tømmermænd. Gruppen arbejder på at udvikle en ny leveringsteknologi for de enzymbaserede lægemidler. 

De har samlet puljer af enzymer i nanokapsler, der er i stand til at efterligne forhold i cellen. Nanokapslen gør det også muligt for enzymerne at komme frem til det ønskede område uden at blive nedbrudt undervejs.

Forskergruppen forventer, at teknologien blandt andet kan føre til nye enzymbaserede lægemidler, blandt andet et alkoholnedbrydende middel. Gruppen arbejder også sammen med et biotekfirma, der vil anvende teknologien til at nedbryde hormonet dihydrotestosteron (DHT), der er årsag til tidligt hårtab hos mænd.

 Lundbeck-dir. fortrøstningsfuld med tilskud til alkoholpille 

 Alkoholpille får positiv EU-anbefaling 

 Sunstone kaster millioner i hårtab 

 Forskere tror på middel mod hårtab inden for to år 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også