MedWatch

DR får skylden for underskud

Kosttilskudsfirmaet Biosym skyder med skarpt mod DR efter utilfredsstillende regnskab.

Foto: Colourbox

Det større danske kosttilskudsfirma Biosym kalder uden omsvøb en kritisk tv-udsendelse for den direkte årsag til selskabets skuffende resultat i regnskabsåret 2012/2013.

Det sker i det netop offentliggjorte regnskab for perioden 1.juli 2012 til 30. juni 2013.

"Årets resultat er ramt af en fejlagtig tv-udsendelse om fiskeolie, hvilket medførte, at salget af dette produkt, stort set gik i stå i en periode. Det har kostet ekstra markedsføring at få salget tilbage. Herudover sagde den ansatte direktør op, hvilket også kostede ekstra omkostninger," skriver ledelsen i årsberetningen.

Verbalt slagsmål om fiskeolie

Dermed henviser Biosyms adm. direktør Kim Nielsen til en udsendelse i DR Kontant. MedWatch har tidligere beskrevet, hvordan kosttilskudsfirmaer ifølge DI Fødevarer er blevet mødt af forbrugerstorm og faldende salg efter udsendelsen. En udsendelse, der trods nogle forbehold, efterlader det indtryk, at fiskeoliekapsler er ulækre, harske, kommer fra rådne fisk og formentlig ikke har en sundhedsfremmende effekt overhovedet – måske tværtimod.

DR Kontant er siden kommet under beskydning fra både kosttilskudsbranchen og DTU Fødevareinstituttet, men tv-stationen har afvist angrebene.

Susanne Genet fratrådte i november 2012 sin stilling som administrerende direktør for Biosym.

Fra plus til minus

Resultatet for det forgangne regnskabsår er ”kort sagt ikke tilfredsstillende”, konstaterer ledelsen.

Biosym fik i regnskabsåret et underskud på godt en halv million kroner mod et overskud i samme størrelsesorden året før. Selskabets balance udviser en balancesum på 12,6 mio. kr. og en egenkapital på 6 mio. kr.

Om fremtiden skriver ledelsen:

”Der er nu ryddet op, og selskabet er kommet godt igennem genopretningen, og der er igen salgsfremgang. Det forventes, at den positive udvikling i selskabets aktiviteter kan fastholdes i de kommende år.”

 Dykket i salg af kosttilskud tager fart

 Styrelse: Harsk fiskeolie bevarer sundhedsværdi

 DTU: DR-program giver ikke retvisende billede  

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier