MedWatch

Receptmedicin sælges på nettet uden recept fra egen læge

Normalt kræver det et besøg hos lægen at få receptpligtig medicin. Men en stribe udenlandske netbutikker tilbyder nu at sælge både antibiotika, Viagra, antipsykotisk medicin, p-piller etc. direkte til forbrugerne - på baggrund af en "hurtig og anonym onlinekonsultation" med en udenlandsk læge. Lægeforeningen advarer.

Foto: Sreen-dump/ Google

Har du brug for antibiotika, potensmidler, skitzofrenimedicin, p-piller, blodtryksmedicin, medicin mod blærebetændelse eller klamydia etc., kan du med få museklik bestille medicinen på nettet og få den leveret anonymt med posten - helt uden om din egen læge og de danske sundhedsmyndigheder, og uden at være undersøgt af en læge. Adskillige dansksprogede udenlandske netbutikker tilbyder nu salg og postlevering af receptpligtig - og dermed potentiel farlig - medicin uden en recept fra egen læge eller sygehus.

Både Lægeforeningen og de danske sundhedsmyndigheder advarer danskerne mod at købe receptpligtig medicin hos private, udenlandske netbutikker uden om egen læge: Herhjemme må receptpligtig medicin kun forhandles gennem apotekerne, efter at en autoriseret læge har udstedt en recept, men myndighederne er oftest magtesløse overfor det nye salg af receptpligtig medicin fra udenlandske netbutikker, der typisk opererer under lidt andre regler end de danske - ofte fra England.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier