MedWatch

FDA lukker ulovlige medicin-websites

De amerikanske sundheds-myndigheder, FDA, har lukket flere tusinde internetsider, som solgte ulovlig medicin på nettet, samt beslaglagt medicin for et trecifret millionbeløb som et led i en større international aktion.

Foto: SJØRUP THOMAS

Amerikanske FDA har netop overstået den årligt tilbagevendende International Week of Action, og en stribe ulovlige medicinforhandlere er landet i myndighedernes net i den forbindelse. Det oplyser FDA på sin hjemmeside.

Årets aktion, som løb fra d. 18. til d. 25. juni og gik under navnet Operation Pangea VI, bragte myndighederne på sporet af hele 9.600 hjemmesider, som var på kant med loven.

Derfor har FDA nu lukket 1.677 af hjemmesiderne og sendt advarsler ud til andre samt beslaglagt lægemidler for godt 41 mio. dollar, hedder det i meddelelsen.

Mange af hjemmesiderne reklamerede med, at de var canadiske apoteker, som solgte FDA-godkendte originalprodukter, men ingen af de beslaglagte lægemidler var originale eller godkendte af FDA, skriver myndighederne.

International Internet Week of Action bliver hvert år udført i samarbejde mellem FDA, INTERPOL, the World Customs Organization, the Permanent Forum of International Pharmaceutical Crime, Heads of Medicines Agencies Working Group of Enforcement Officers, medicinalindustrien, samt sundhedsmyndigheder og retshåndhævende instanser i 99 forskellige lande.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier