MedWatch

"Vores salg er forsvarligt og lovligt"

Netbutikken 121doc. dk afviser risici ved at købe receptmedicin uden om egen læge.

Hos netfirmaet 121doc. dk kan man købe blodtrykssænkende medicin, potenspiller, p-piller, antibiotika til behandling af klamydia, urinvejsbetændelse og meget andet receptpligtig medicin - blot ved hjælp af en onlinebestilling og nogle svarkrydser på et elektronisk spørgeskema på hjemmesiden, som inden afsendelsen vurderes af en tilknyttet læge.

Man behøver med andre ord ingen recept fra egen læge for at få fat i receptmedicinen - og ingen i det danske sundhedssystem får kendskab til behandlingen.

Ifølge marketingchef Jeppe Jensen bestiller danskerne især receptpligtige potensmidler, prævention og medicin mod kønssygdomme, og salget foregår fuldt forsvarligt og i overensstemmelse med de engelske regler, påpeger han: Det er autoriserede tilknyttede læger, som godkender - eller afviser - en bestilling ud fra krydserne i spørgeskemaet.

Hvordan kan I sikre jer, at patienterne rent faktisk fejler det, de tror, de gør, og at de kan tåle medicinen?

"Det beror på en lægelig vurdering fra vores læger. I vores online-konsultation bliver patienten spurgt om mindst 18 spørgsmål, derudover kan der være yderligere spørgsmål. Desuden har mange patienter fortalt os, at de er mere tilbøjelige til at svare ærligt, fordi de føler sig mindre flove ved at skulle svare online, hvor det er mere privat," siger Jeppe Jensen.

I lever af at sælge medicin. Hvor ofte sker det, at I afviser at sælge medicin til en patient?

"Det har jeg ikke præcise tal for, men det sker nogle gange. Det beror på en lægelig vurdering.« Når man bestiller receptmedicin i jeres butik, har man jo selv stillet sin egen diagnose."

Er det forsvarligt?

"Man udfylder spørgeskemaet, og derefter er det uddannede læger, som laver vurderingen. Det er vi trygge ved. Desuden opfordrer vi vores kunder til også at konsultere egen læge," siger Jeppe Jensen.

 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier