MedWatch

Ny Matas-storinvestor afsløret

Få dage efter at en verdens største investeringsforeninger blev storinvestor i Matas, melder en ny gigant sig på banen som storinvestor i den danske kæde.

Foto: Matas

Først kunne Matas i tirsdags meddele markedet, at en af verdens største investeringsforeninger, Capital Research and Management, ejede mere end 5 pct. af den danske kæde, og fredag meddeler Matas så markedet, at der er en ny storinvestor i selskabet.

Der er tale om Capital Income Builder’s (CIB), der nu ejer 5,027 pct. af Matas. CIB er en ‘mutual fund’ registreret i USA under Investment Company Act of 1940.

Det skal også noteres, at CIB ifølge fondsbørsmeddelelsen fra Matas har overdraget dets stemmerettigheder til fondens investeringsrådgiver.

Og hvem er så rådgiveren? Det er førnævnte investeringsforeing Capital Research and Manangement.

 Megafond storaktionær i Matas

 Matas står over for spændende startfase

 Analytiker: Matas-aktien vil stige fra børsåbningen

 Matas får markedsværdi på 4,7 mia. kr. 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier