Matas får markedsværdi på 4,7 mia. kr.

12.000 nye investorer har fået tildelt aktier i Matas, som børsnoteres i dag. Udbudskursen ligger i den høje ende og giver koncernen en samlet markedsværdi på 4,7 mia. kr.
Af Ritzau Finans & Leonora Beck

Danmark og resten af verden kan snart få en andel i den danske kosmetikkoncern Matas, der børsnoteres på den københavnske fondsbørs i dag.

Matas har en samlet markedsværdi på 4,7 mia. kr., viser udbudskursen på aktien, der er fastsat til 115 kr. per aktie. Dermed landede udbudskursen i den høje ende af udbudsintervallet på 100-120 kr. per aktie.

"Vi er meget stolte af den massive interesse, vi har oplevet fra private og institutionelle investorer i Danmark og fra udenlandske institutionelle investorer. Vi ser det som et stærkt udtryk for tillid til vores forretningsmodel og fremtidsplaner. Vi glæder os til at byde velkommen til vores omkring 12.000 nye aktionærer og er samtidig glade for at kunne fortsætte det gode samarbejde med vores eksisterende aktionærer," udtaler administrerende direktør i Matas, Terje List, i meddelelsen.

Det samlede udbud omfatter 21.271.185 styk aktier á nominelt 2,50 kr. per aktie. For at afspejle "den betydelige interesse fra private investorer i Danmark", er det besluttet at tildele dem ca. 20 pct. af de udbudte aktier. Ca. 80 pct. er allokeret til danske og udenlandske institutionelle investorer, fremgår det.

“Vi glæder os over resultatet af denne proces, der bekræfter, at Matas har de kvaliteter, der skal til for at være en børsnoteret virksomhed med et attraktivt potentiale for investorerne. Vi byder de mange nye aktionærer velkommen og ser frem til fortsat at bakke op om virksomheden,” siger Partner i CVC Capital Partners Søren Vestergaard-Poulsen.

 Matas får ny formand  

 Apotekerkæde banket på plads af konkurrencemyndighederne

 Avis: Matas-aktier blev udsolgt på fem timer

 Supermarkeder klar til at drive apotek 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også