MedWatch

Avis: Matas-aktier blev udsolgt på fem timer

Ifølge Berlingske blev salget af de nye aktier i Matas allerede udsolgt fem timer, efter at de tirsdag blev udbudt til investorerne.

Den første større børsnotering i Danmark i flere år er kommet godt fra start.

Salget af de nye aktier i Matas blev allerede udsolgt fem timer efter, at de tirsdag blev udbudt til investorerne. Det erfarer Berlingske fra flere kilder.

Allerede onsdag eftermiddag kunne nyehdsbureauet Reuters meddele at tre kilder fortalte, at der er modtaget ordrer for hele udbuddet på op til 21,3 mio. aktier.

"Ledelsen har været på to dages roadshow i Danmark. Den har mødtes med de institutionelle investorer og de private investorer," siger Søren Vestergaard-Poulsen, bestyrelsesformand i Matas og partner i kapitalfonden CVC Capital Partners til avisen.

"Det er blevet rigtigt vel modtaget, og vi har set en stærk efterspørgsel fra lokalmarkedet," tilføjer han over for Berlingske.

Matas skal børsnoteres til en pris på mellem 4,1 og 4,9 milliarder kroner. Det er planen, at aktierne skal handles på børsen fra 28. juni. Tirsdag åbnede aktiesalget, den såkaldte bookbuilding-periode.

"Den her begyndelse er ønskescenariet. Der er ordrer for mere end det samlede udbud, og historisk er det det forløb, som gør, at en børsnotering kan ende i den høje ende af intervallet," siger en central placeret kilde til Berlingske.

Matas-ledelsen turnerer i øjeblikket rundt i de nordiske lande, og torsdag og fredag skal de mødes med store investorer i London, lyder det.

Matas, der siden 2007 har været ejet af kapitalfonden CVC Capital Partners, er den største danske detailforhandler inden for blandt andet skønheds- og sundhedsprodukter.

Den danske virksomhed blev stiftet i 1949 som en sammenslutning af selvstændigt ejede butikker. Og siden er de stribede produkter fra Matas blevet populære i langt de fleste danske hjem.

Matas har i dag flere end 2400 medarbejdere. Og omsætningen for regnskabsåret 2012/13 nåede op på 3,2 milliarder kroner.

 Materialister står til at score 700 mio. kr.

 Matas vil sælge aktier for 100-120 kr. stykket

 Matas bliver solgt billigere end analytikernes skøn

 Ugebrev: Matas-rådgivere prøver at presse prisen 2 mia. 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier