Matas vil sælge aktier for 100-120 kr. stykket

Matas har torsdag løftet sløret for sine endelige aktiesalgsplaner.
Foto: Matas
Foto: Matas
Af Ritzau Finans

Matas har torsdag løftet sløret for sine endelige aktiesalgsplaner.

Detailkædens aktier kommer til salg for mellem 100 og 120 kr. stykket ifølge aktieprospektet, hvilket svarer til en værdisætning af Matas på mellem 4,1 og 4,9 mia. kr.

I alt vil der blive solgt mellem 16,4 og 21,3 mio. aktier i udbuddet. Dog kan der sælges op til 15 pct. ekstra, hvis storaktionærerne, heriblandt kapitalfonden CVC, er tilfredse med købsinteressen. Det vil i så fald give op mod 2,9 mia. kr. i provenu til ejerne.

Hvis ekstraudbuddet udnyttes, vil omkring 60 pct. af aktierne i Matas være i "free float" - altså ude af de tidligere ejeres hænder.

"Vi glæder os over at se Matas bevæge sig ind i en ny vigtig fase efter at have bidraget til at udvikle selskabet til Danmarks største detailforhandler inden for skønheds- og sundhedsprodukter i tæt samarbejde med ledelsen siden 2007. Vi vurderer, at dette er det rigtige tidspunkt for Matas at styrke sin offentlige profil samt tilføre nye kræfter til bestyrelsen, og vi ser frem til fortsat at støtte forretningen fremover," udtaler Matas' bestyrelsesformand, Søren Vestergaard-Poulsen, der er partner i CVC.

Potentielle købere kan byde mellem 18. juni og 27. juni. Større bud på over 3 mio. kr. kan der dog blive lukket for tidligere.

Derefter venter Matas at lande på børsen i København senest 28. juni.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også